Een gewone, normale premier

Weet je wat ik vreselijk dom vind? Als iemand tegen je zegt: “Positie Omtzigt: andere functie”, dat je dat dan opschrijft. Want wat je opschrijft is later altijd terug te vinden. Zoiets moet je gewoon in je geheugen opslaan. En weet je wat ik nog dommer vind? Dat je met die tekst open en bloot doodleuk over het Binnenhof loopt te wandelen. Dat is zo ongeveer de meest openbare binnenplaats van Nederland. Als je gezien wilt worden moet je daar zijn. En weet je waar ik helemaal niet bij kan? Dat als je erop betrapt wordt dat je dat gezegd hebt, dat je daar dan keihard over gaat liegen, in het openbaar, voor de camera’s.

Het heeft mij ook iets gedaan, moet ik je zeggen. Ik volg het politieke nieuws niet meer, ik houd niet bij wat er in de kabinetsformatie gebeurt, en als er een politieke commentator op TV verschijnt, of nog erger: een politicus, dan gaat bij mij de knop om. Ik wil het niet meer weten, ik wil het niet meer horen, ik wil er ook niet meer bij horen. Ik beweer niet dat dat alleen maar komt door Rutte, maar ik zou toch wel graag een gewone, normale premier aan het roer willen hebben, in plaats van een achterbakse leugenaar. Kaag lijkt mij wel wat, dat ben ik met je eens. Maar dat is waarschijnlijk te veel gevraagd, ik zie het er niet van komen.

Intussen heb ik een datum geprikt voor een vaccinatie. (Dit is bedoeld als een woordspeling, maar erg geslaagd is hij niet geloof ik). Twee data eigenlijk, eind april en begin juni. Volgens mij hebben de farmaceuten een truc bedacht om eens flink te gaan verdienen aan de pandemie: niet één prik maar twee, dan kun je twee keer vangen voor één vaccinatie. C. was uitgenodigd een shot AstraZenica in ontvangst te nemen, maar zij heeft bedankt voor de eer. De mededeling dat de kans dat je er iets ernstigs aan overhoudt heel klein is, heeft haar niet overtuigd. Ze wacht de verdere ontwikkelingen af, en ik geef haar geen ongelijk.

Weet je wat dat is, natuurinclusief bouwen? Sinds ik in de gemeentepolitiek zit (maar niet heus) kom ik steeds meer nieuwe termen tegen, die voor mijn doorgewinterde collega’s heel normaal zijn, maar voor mij onbekend. Wat ik dan doe is er een krantenartikel over schrijven, zodat ik mijzelf dwing om uit te zoeken wat het is en mij dan geroepen voel het ook aan anderen uit te leggen. Dan hoop ik maar dat er lezers zijn die dat nuttig vinden. Het zou zomaar kunnen dat ik je in een volgende blog eens haarfijn uit de doeken ga doen wat natuurinclusief bouwen inhoudt.

Nog een weetje: wist je dat je met zonnepanelen ook een statement kunt maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.