Beeldspraak

Waarom heb je de tekening van Joost Swarte ingekleurd? Omdat hij dan mooier wordt? Dat dacht ik toch niet. Hij was al ingekleurd trouwens, maar heel subtiel. Jij hebt het verhaal van de tekening onzichtbaar gemaakt door er een kakelbonte vertoning van te maken. “Maak het verhaal zelf af en kleur de tekening”.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden is geen feit, het is beeldspraak. Moet ik dat nog uitleggen? En wat heb jij toch met taal- en stijlfouten? Het zijn gewoon fouten, wat maakt het uit, als de boodschap maar duidelijk is.

“Een beeld beperkt de beschouwer meer in diens mogelijkheden dan literatuur”. Uiteraard is dat geen feit, het is gewoon jouw voorkeur, anderen kiezen liever de omgekeerde stelling. Magistraal? Och . . . gaat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.