Moet ik wel gaan schrijven?

Dag Megchel,

Ik heb al vaker gedacht, al jaren eigenlijk: ik zou moeten gaan schrijven. Ik kan wel schrijven, ik heb het veel gedaan toen ik nog werkte. Ambtelijke adviesnota’s. Maar ik zou niet een boek kunnen schrijven, zoals jij. En is alles niet al geschreven? Ik zou eerst bij jou in de leer moeten, voor een cursus: hoe schrijf ik een boek.
Maar ik ga er nu toch aan beginnen, en ik zie wel wat er uit mijn pen rolt. Ik kan het ook leren, denk ik. Overigens, een pen gebruik ik nog maar zelden, alles gaat via toetsenbord, beeldscherm, internet en browser. Want het moet ook weer gelezen kunnen worden. En lukt dat ook? Lezen mensen wat ik schrijf? En als niemand het leest, heb ik het dan wel geschreven? Een lezer zonder schrijver gaat niet, maar een schrijver zonder lezer? Het gaat wel, maar wie schrijft in de zekerheid dat het niet wordt gelezen, stopt al gauw met schrijven. Eigenlijk gaat dat dus ook niet.
Als jij leest wat ik schrijf, schrijf ik wel. Maar schrijf dan terug, dan weet ik dat ik gelezen ben en dan blijf ik schrijven. Wellicht word ik dan ooit een schrijver, en ontdek ik waarom ik ook alweer vond dat ik moest gaan schrijven.
Groet van Fons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.