Vrouwenhanden schudden mag niet meer

Nog even over je voorlaatste blog. Ik wist wel dat er publiek zit bij Lubach. De camera zwaait wel eens naar de zaal, en dan zie je het publiek zitten. Jij wilde dat nooit geloven, en ik dacht: laat maar, ik weet wel beter. Dat denk ik trouwens vaak. Maar dat van die publieksreactieversterker wist ik ook niet. Net als jij wist ik niet dat dat bestond, en ik vind het nog steeds een sterk verhaal. Volgens mij is het nepnieuws. Lubach is één van de weinige nederlandse TV-programma’s waar ik de TV voor aanzet. Het is niet allemaal geweldig wat hij presenteert, maar ik blijf hem toch volgen.

Wie ik ook altijd volg is Bill Maher (dat spreek je uit zoals je het schrijft), een amerikaanse talkshow host, die elke vrijdagavond zijn show presenteert. Deels zijn het monologen, deels interviews. Hij is de meest welbespraakte Trumphekelaar die ik ken. Hij is grenzeloos creatief in het afzeiken van de amerikaanse president, althans de huidige. Ik zie de show nooit rechtstreeks, maar altijd een dag later, op zaterdag, en dan in stukjes op YouTube. Hij wordt gedreven door een niet aflatende verontwaardiging over wat er in het Witte Huis gebeurt en over de aftakeling van het amerikaanse politieke systeem. Hij laat geen gelegenheid onbenut om de wantoestanden in Washington en in de samenleving in het algemeen aan de kaak te stellen. Hij overdrijft wel eens, maar hij slaat de plank zelden mis.

Die flagrante minachting voor vrouwen in de moslimcultuur is niet iets wat moet kunnen in onze cultuur omdat moslims nu onderdeel zijn van onze cultuur, want moslims zijn helemaal geen onderdeel van onze cultuur. Wat ik vooral waarneem is dat veel moslims juist geen deel willen uitmaken van onze cultuur, zich weinig aantrekken van wat wij belangrijk vinden, en hun eigen gewoontes houden, inclusief het minachten en achterstellen van vrouwen. Ik kan jouw redenering dat je de redenering van die Utrechtse moskeevertegenwoordiger wel kunt volgen niet volgen. Volg je me nog? Hij woont hier wel, maar hij is niet van ons, dat wil hij zelf niet. Hij kijkt op ons neer, net als op zijn vrouw. Hij weet het beter. Maar niemand mag zeggen: ik woon in een tolerante cultuur, dus ik mag grenzeloos intolerant en respectloos zijn. Dus natuurlijk kun je daar geen begrip voor opbrengen. Zo ken ik je weer.

En nu we het toch over ongewenste indringers hebben: ik zag dat bij jullie drie mensen het corona-virus hebben, bij ons nog niemand. Jullie horen daar toch niet bij mag ik hopen? Ook in onze supermarkt wordt druk gehamsterd. Het enige dat die paniekzaaiers ermee bereiken is, dat de aanvoer van levensmiddelen wordt ontregeld. Ik hoorde gisteren op TV iemand zeggen dat de mensen hamsteren omdat de schappen in de winkels leeg zijn. Als je dat ziet geloof je toch je oren niet! Dan zijn je hersens toch door het virus aangetast!

Net als jij wil ik er niets meer over horen. Al heb ik nog wel een paar tips voor het niet schudden van handen . . . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.