Vakantieblog

Toen we nog werkten waren werk en vakantie duidelijk van elkaar gescheiden. Nu we niet meer werken is dat niet meer zo. Alle dagen feest, nietwaar? Dus om het vakantiegevoel op te wekken hebben we gewoon drie weken in de agenda vakantie genoemd, en die hebben we nu net achter de rug. We wilden niet naar het buitenland, want ieder land heeft zijn coronaregels, en hoe leuk is dat? En in Nederland is het ook goed toeven. Ik wil je daar graag verslag van doen, en om te bewijzen wat ik vertel heb ik ook wat foto’s toegevoegd.

Om te beginnen een verblijf in een luxe hotel, weliswaar stinkend duur (geld stinkt sowieso), maar verder alleen maar voordelen. In de Kennemer Duinen, niet ver van Haarlem.

We hebben veel gewandeld in de bossen, zodat we terug in het hotel een goede reden hadden om ons grondig laten verwennen. De herten en reeën lopen daar gewoon los, alsof het niks is. Ook hebben we daar een nieuwe slakkensoort ontdekt, waarvan het bestaan tot nu toe onbekend was. Het beestje is een decimeter lang, bovenop beige, aan de zijkanten zeegroen. Zijn huis is veelkleurig. Wij hebben deze nieuwe diersoort de Kennemerlandslak gedoopt. Ik ga binnenkort een artikel naar Nature opsturen.

In het naburige dorpje troffen wij, op weg naar een restaurant, in het plaatselijke park, wat eigenlijk een klein bos was, een groep boskabouters aan. Toen wij naderden bleven ze allemaal stokstijf staan. Enkele kabouters herkende ik uit de beroemde tekenfilm van Walt Disney: Dopey en Grumpy.

We hebben de zon nauwelijks gezien, en af en toe viel er een bui, maar als je in het bos loopt geeft dat eigenlijk niks. De natuur frist er alleen maar van op.

Na een paar dagen thuis uitrusten van deze vakantie kregen we de smaak opnieuw te pakken, en boekten wij opnieuw een luxe hotel, dit keer in Otterlo. Ook dit verblijf was stevig geprijsd. Ik kreeg de indruk, dat de hele horeca de tarieven wat had “aangepast” om de geleden schade door corona een beetje in te lopen. We hebben o.a. gedineerd in het restaurant waar wij met A. en jou ook een vertoefd hebben. We hebben trouwens goede herinneringen aan dat uitstapje.

Wandelen op de Veluwe deed mij terugdenken aan de jaren dat ik in Gelderland woonde. De natuur is anders dan ik in het westen gewend ben: grilliger, meer zand. En op onze wandelroute veel houtsnijwerk.

We hebben slechts één ochtend regen gehad, en wat doe je dan in Otterlo? Het Nationale Tegelmuseum bezoeken natuurlijk! Wat anders? Leuk museum wel, al maakte het op mij meer de indruk van een verzameling dan van een museum. En af en toe weet je letterlijk niet wat je ziet.

Nu wij weer thuis zijn is de zon doorgebroken. Zal je altijd zien . . . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.